Modele finansowania w kulturze: od mecenatu po crowdfunding.

Sztuka uliczna w XXI wieku: muraliści, którzy kształtują nasze miasta.

Antocyjany są po największej części odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w różnych owocach, pełniąc podobną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz podczas procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, albowiem już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Odmiany te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony czy też różowy, zależy do głębi, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.
1. Odwiedź stronę

2. Zajrzyj tutaj

3. Zajrzyj tutaj

4. Kliknij dla szczegółów
Sztuka w erze postprawdy: jak interpretować dzieła w czasach dezinformacji.

Categories: Moda gortal.com.pl

Comments are closed.

Największe zalety w

Najbardziej znaczące przyczyny obecnego kryzysu ekonomicznego Nasz świat jest teraz w ...

Co robić, aby być

Dbaj o swoje zdrowie! Niewątpliwie każdy z nas chciałby cieszyć się ...

W Polsce lub zagrani

Jak nareszcie mamy możliwość spędzić ciekawy weekend? Poszukujesz takiego miejsca, w ...

Podłogi szklane war

Każdy jeden kto ma własny dom, powinien w jego urządzenie ...

Czy naturalne suplem

Dlaczego warto stosować naturalne suplementy i kosmetyki O tym, że naturalne ...